110 بازدید - منتشر شده در تاریخ: ۹۸/۰۱/۱۰ در ۹:۰۰ قبل از ظهر , آخرین بروزرسانی: ۹۹/۰۸/۱۱ در ۵:۵۶ قبل از ظهر
شما خواهید آموخت :
آلمانکه نام رسمی آن جمهوری فدرال آلمان است، در قاره اروپا قرار دارد و به دلیل داشتن دانشگاههای معتبر و وضعیت مناسب زندگی، افراد بسیاری از نقاط مختلف دنیا علاقهمندند که در این کشور زندگی کنند. در چند سال اخیر، سالانه میزان پذیرش مهاجر در این دیار رو به افزایش است. در سال ۲۰۰۵ دولت این کشور تلاشهایی در راستای جذب نیروی کار ماهر از سایر مناطق دنیا انجام داد.
نکات ضروری درباره مهاجرت به آلمان
طبق قانون مهاجرت ۲۰۰۵ آلمان، همه اعضایِ خانواده فردی که اجازه کار در این کشور را یافته، میتوانند به این کشور آمده و مشغول به کار شوند و یا ادامه تحصیل دهند.
افرادی که از دانشگاههای آلمان فارغالتحصیل میشوند ۱۸ ماه فرصت خواهند داشت تا کاری مناسب بیابند و اگر نتوانند درجایی مشغول به کار شوند اجازه اقامتشان را در این کشور از دست خواهند داد. مطالعاتی که در سال ۲۰۱۵ انجام شدند حاکی از آن هستند که حدود ۵۴ درصد از دانشجویان خارجی پس از فارغالتحصیلی، در آلمان مشغول به کار میشوند و بقیه افراد باید به کشور دیگری رهسپار شوند.
اگر هیچ تصوری درباره آلمان و چگونگی کسب اقامت در آن ندارید، شاید مجبور شوید که از وکیلهای متخصص در این زمینه استفاده کنید.
بسیاری از دانشگاههای آلمان به زبان انگلیسی تدریس میکنند؛ اما برای برقراری ارتباط با دیگران لازم است آلمانی را هم بدانید.
آلمان در حال حاضر پنجمین کشور محبوب در نزد مهاجران است و وضعیت آموزشی، رفاهی و اقتصادی خوبی دارد.
مزیتهای کشور آلمان
- شرایط مالیاتی رقابتی و مناسب
- زمینه سرمایهگذاری امن
- زیرساخت خوب
- وجود طرحهای گوناگون برای تشویق سرمایهگذاران
- سطح رفاه بالای ساکنان
- وضعیت اقتصادی خوب و پیشرو
- وجود نیروهای کار متخصص
- توجه به نوآوری
روشهای مهاجرت به آلمان
روشهای متعددی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد که هر یک از آنها برای افراد خاصی، مناسب هستند. توجه داشته باشید که نمیتوان گفت که مهاجرت از چه راهی آسانتر و از چه راهی دشوارتر است چراکه یک روش میتواند برای یک فرد بسیار آسان باشد؛ اما برای فرد دیگری دشوار به نظر برسد؛ بنابراین ما روشها را ذکر میکنیم و اینکه اقدام از چه طریقی برای شما مناسب است را به خودتان میسپاریم تا با بررسی ویژگی و خصوصیات و شرایط خود آنچه برایتان مناسبتر است را بیابید. باید
بدانید که در صورتی موفق به اخذ اقامت این کشور خواهید شد که دلیل خاصی برای مهاجرت داشته باشید برای مثال قصد پیوستن به اعضای خانواده خود را داشته باشید یا بخواهید ادامه تحصیل دهید و مواردی از این قبیل.
تحصیل در آلمان
یکی از بهترین راهها برای جوانانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشورشان رادارند، اخذ ویزای تحصیلی این سرزمین است. این راه به دلیل آنکه هزینه کمی دارد با استقبال جوانان روبهرو شده است. شما در آلمان میتوانید مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشدی بگیرید که بهصورت بینالمللی معتبر شناخته میشوند، آنهم با هزینهای بسیار پایین و حتی گاهی کاملاً رایگان.
دانشجویانی که در این کشور مشغول به تحصیل میشوند اجازه کار نیز دارند؛ آنها میتوانند ۹۰ روز در سال را بهصورت تماموقت کار کنند و یا اینکه ۱۸۰ روز را بهصورت نیمهوقت فعالیت کرده و درآمد داشته باشند.
دانشجوها در صورتی میتوانند مشغول به کار شوند که زبان آلمانی را بهصورت کامل بدانند و توانایی برقراری ارتباط مفید را با افراد جامعه داشته باشند. پس از فارغالتحصیل شدن، آنها باید تا حداکثر ۱۸ ماه، کاری ثابت پیدا کنند که با رشته تحصیلی و تخصصشان مرتبط باشد.
کار در آلمان
برای یافتن کار در آلمان باید واجد شرایط شوید و این موضوع اصلیترین نکته برای مهاجرت کاری ست. برای اینکه دید بهتری درباره کار در این کشور به دست آورید نکتههای مفید و قوانینی را در این زمینه باهم مرور میکنیم:
کارمند مهاجر باید بتواند همانند یک کارمند آلمانی کار کند.
زمانی یک مهاجر به استخدام درمیآید که هیچ فرد آلمانی برای آن کار در دسترس نباشد.
فرد مهاجر باید دارای مدرک تحصیلی معتبر باشد و در مواقع نیاز بتواند در اختیار کارفرما قرار دهد.
اگر مهاجر قصد ثبت شرکت در آلمان را دارد باید برای ثبت شرکتش اقدام کرده باشد.
خوداشتغالی یا کارآفرینی در آلمان | سرمایهگذاری
افراد بسیاری قصد کارآفرینی در آلمان رادارند. آمارها نشان میدهند که کشور آلمان بعد از چین و آمریکا محبوبترین سرزمین نزد سرمایهگذاران است. اگر قصد خوداشتغالی و راهاندازی کسبوکاری جدید را در آلمان دارید باید این نکتهها را در نظر داشته باشید
باید تقاضا برای کاری که قصد انجام آن رادارید در این کشور وجود داشته باشد.
کسبوکار شما باید بتواند تأثیر مثبتی روی اقتصاد آلمان بگذارد.
برای راهاندازی کار در این کشور باید سرمایه کافی داشته باشید و برای این کار حداقل ۲۵۰۰۰۰ یورو (معادل ۳, ۵۹۶, ۶۳۷, ۱۴۰ تومان) نیاز خواهید داشت.
مزایای خوداشتغالی در آلمان:
در صورت کارآفرینی در این کشور از همه مزایای یک شهروند آلمانی برخوردار خواهید شد.
به همکار یا یک ضامن آلمانی نیاز ندارید.
اگر سه سال در این کشور کارکنید به همه اعضای درجهیک خانواده شما نیز اجازه اقامت دائم بهصورت نامحدود داده میشود.
همیشه اجازه ورود و خروج به آلمان را در هر شرایطی خواهید داشت
مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
قاعدهای هم وجود دارد که طبق آن، بعضیها بدون نیاز به اجازه کار یا تحصیل میتوانند خیلی راحت در آلمان مشغول به کار شوند. این افراد کسانی هستند که همسر آلمانی دارند. اگر شما با یک فرد آلمانیتبار ازدواج کنید اجازه کار و تحصیل در این دیار را پیدا خواهید کرد. اگر قصد اقدام از این روش رادارید، حتماً باید گواهی قانونی همراه داشته باشید که ازدواجکردهاید.
این قاعده شامل فرزند آنهمه شهروندان آلمانی نیز میشود. کودکان و نوجوانانی که سنشان از ۱۶ سال کمتر باشد و یکی از والدین آنها شهروند این کشور به شمار آید میتواند بدون هیچ مشکلی به این کشور مهاجرت کند. البته نکتهای که باید در یاد داشته باشید این است که هر دو والد باید بر سر مهاجرت فرزندشان توافق کرده باشند و اگر یکی از آنها مخالف این موضوع بود باید به مراجع قانونی مراجعه کنند. توجه داشته باشید که برای به همراه بردن فرزندان بالای ۱۶ سال باید بهصورت جداگانه اقدام کنید.
برای مهاجرت نوجوانان تا ۱۶ سال، نیازی به مدرک زبان آلمانی و یا حتی دانستن این زبان نیست، آنها فقط باید گواهی تولد داشته باشند؛ اما همه افرادی که بیش از ۱۶ سال دارند باید بر این زبان مسلط باشند.
ویزای کار در تعطیلات
بعضی از کشورهای دنیا ویزایی صادر میکنند که فرد دارای آن ملزم است که در طول تعطیلات کار کند. ویزای تعطیلات به این دلیل به وجود آمد که در طول تعطیلیهای رسمی، کارمندان این کشورها به کار مشغول نیستند و دولتها با کمبود نیروی کار مواجه میشوند. آلمان هم با چند کشور قرارداد دارد که به مردمان آنها اجازه کار در طول این زمانها را میدهد. این کشورها شامل استرالیا، کانادا، نیوزیلند، ژاپن، کره جنوبی و تایوان هستند. توجه داشته باشید که این قاعده تنها مختص به افراد ۱۸ تا ۳۰ ساله است.
افرادی که این ویزا رادارند میتوانند ۱۲ ماه در آلمان بمانند. این روش یک تبصره هم دارد، بنابراین تبصره هیچ فردی نباید بیش از ۹۰ روز به یک شغل مشغول باشد و حتماً باید بهصورت چرخشی در مکانهای مختلف کار کند. این ویزا شامل ایرانیها نمیشود اما اگر شما تابعیت یکی از کشورهای طرف قرارداد با آلمان را داشته باشید شامل این ویزا خواهید بود.
درخواست اقامت در کشور آلمان
یکی از پرسشهای متداول در رابطه با مهاجرت این است که اگر روش موردنظر خود را یافتید، مرحله بعدی چیست و بهاصطلاح چگونه برای مقصد باید اپلای کنید؟ مراحل این کار در کشورهای مختلف بنا بر قوانینشان متفاوت است؛ اما در این قسمت سعی میکنیم مراحل اعلامِ درخواستِ اقامت یا همان اپلای این کشور را برایتان شرح دهیم.
هر فرد مهاجری برای ورود و ساکن شدن در این کشور باید اجازه اقامت داشته باشد، بدون این اجازهنامه حق کار یا تحصیل در آلمان را نخواهد داشت. بد نیست بدانید که شهروندان ایالاتمتحده، استرالیا، کانادا، فلسطین اشغالی، ژاپن، نیوزیلند و سوئیس بسیار آسانتر از ساکنان دیگر کشورها این اجازهنامه را کسب میکنند؛ اما آنها نیز نیاز به گواهی اقامت دارند.
ساکنان دیگر کشورها، ازجمله ایران برای کسب اجازه اقامت باید به سفارتخانه یا کنسولگری آلمان مراجعه کنند تا پس از بررسی وضعیت آنها، اجازهنامهشان ثبت شود، همهکسانی که قصد ماندن در این کشور را بیش از ۹۰ روز دارند، باید برای دریافت مجوز اقامت بیش از ۹۰ روز اقدام کنند.
مراحل اخذ اقامت
ارائه درخواست اقامت + اجازه کار به سفارت آلمان در کشور مبدأ.
ارائه درخواست به سازمان مهاجرت کشور مقصد یا مبدأ و طی مراحل اداری مربوطه.
اخذ ویزای ورودی کشور مقصد در صورتی به مهاجر داده میشود که دو مرحله قبل را طی کرده باشد.
ارائه مجوز کار و اقامت خود و اعضای خانواده به اداره اتباع خارجی آلمان، پس از ورود به این کشور.
پس از گرفتن اجازهنامه اقامت در آلمان، اگر فرد مهاجر در طول اقامت موقتش کاری خلاف قانون انجام ندهد و از همه قوانین پیروی کند میتواند درخواست اقامت دائم بدهد. این موضوع که فرد مهاجر از چه زمانی میتواند برای اقامت دائم درخواست کند بستگی به نوع ویزای شما دارد؛ اما تقریباً ۵ سال طول میکشد.
از یاد نبرید که نامه رسمی بانک نیز برای افرادی که قصد سرمایهگذاری یا کار در آلمان رادارند نیاز است. متقاضی باید مدرک معتبری ارائه کند که بودجه مناسبی در دست دارد و میتواند هزینههایش را تأمین کند. لازم نیست که سرمایه خود را حتماً به آلمان منتقل کنید بلکه این مدرک تنها برای اطمینان این دولت از وضعیت مالی و توانایی شما در پرداخت هزینههای زندگیتان است. بهعبارتدیگر باید ثابت کنید که از پس مخارج خود و اعضای خانوادهتان بر خواهید آمد.
اگر قصد راهاندازی تجارتی نوین را در این کشور دارید باید هنگام ارائه درخواست اقامت، طرح و برنامهریزی تجاری خود را نیز ضمیمه کنید تا میزان سودآوری طرح شما برآورد شود. اگر بیزنس پِلَن یا همان طرح تجاری شما موردقبول واقع شد باید بتوانید بعد از حدود ۳ سال زندگی در این کشور، گردش حسابتان را به حداقل ۲۵۰۰۰۰ یورو (معادل ۳, ۵۹۶, ۶۳۷, ۱۴۰ تومان) برسانید. اگر این اتفاق نیفتد، اقامت دائم ارائه نمیشود.
شرایط لازم برای مهاجرت به آلمان
علاوه بر ضوابط ابتدایی که برای مهاجرت نیاز دارید و بهنوعی شرایط عمومی به شمار میآیند در خصوص آلمان، نکات دیگری هم وجود دارد که باید آنها را رعایت کنید و اگر آنها را نداشته باشید، هرگز اجازه اقامت را دریافت نخواهید کرد. در این قسمت به این نکتهها میپردازیم
ثبات مالی
بدون شک هر فردی باهدف ویژهای وارد آلمان میشود؛ اما کسانی که قصد اقامت دائم دارند باید ثابت کنند که میتوانند ازنظر مالی از پس مخارج خود بربیایند. حتی اگر قصد یافتن کار را هم دارید باید بتوانید تا زمان پیدا کردن کار همه مخارجتان را از راهی قانونی تأمین کنید.
بیمه درمانی
برای ورود به آلمان باید سلامت جسمانی خود را ثابت کنید. اگر بیمه درمانی معتبری داشته باشید این موضوع به اثبات میرسد؛ اما بیمه درمانی همه کشورها ازنظر آلمانیها معتبر نیستند و در مراحل مهاجرتی خود باید میزان اعتبار بیمه خود را از مسئولان بپرسید.
تسلط به زبان آلمانی
فارغ از آنکه با چه هدفی به آلمان مهاجرت میکنید، دانستن زبان آلمانی برای ورود به این کشور ضروری است و باید بتوانید تا سطوح A۱ و B۱ را بگذرانید.
ویزای معتبر
هرکسی که وارد آلمان میشود باید ویزایی معتبر داشته باشد، حتی گردشگران باید دارای ویزای مدتدار باشند. این موضوع به این دلیل است که شاید تازهواردان به آلمان درخواست اقامت دائم بدهند. ویزاهای معتبر این کشور عبارتاند از ویزای تحصیلی، تجاری، گردشگری، علمی و پژوهشی، کاری و سرمایهگذاری.
سخن آخر
در آخر توصیه میکنیم که همیشه همه مدارکی که از شما درخواست میشود را بهصورت تمام و کمال تهیه و ارسال کنید. این موضوع درباره سفارت آلمان بسیار جدیتر است. برای گرفتن نوبت در سفارت آلمان باید حتماً بهصورت اینترنتی اقدام کنید که همین مرحله مدتی طول خواهد کشید و اگر مدرکهای شما کامل نباشند تا چندین ماه کارتان به عقب خواهد افتاد. همچنین بدانید نوبتی که در سفارت آلمان ثبت میکنید بههیچوجه قابلتغییر نیست. پیشنهاد میکنیم که همیشه نام و نام خانوادگی و مشخصات اصلیتان را مرور کنید و از صحت آنها مطمئن شوید.
گذرنامه شما نیز نقش بسزایی در روند مهاجرت شما دارد پس همیشه شماره گذرنامه خود را در اسنادتان چک کنید تا اشتباه نباشد. فراموش نکنید که بسیاری از امور مهاجرتی از طریق ایمیل انجام میشود به همین خاطر حتماً پیش از هر اقدامی یک آدرس الکترونیکی معتبر با رمز مشخص داشته باشید.
یکی دیگر از دردسرهایی که مهاجران ایرانی با آن مواجه میشوند در رابطه با عکسی است که به سفارتخانه میفرستند. این عکس بدون شک باید تمامرخ و جدید باشد در غیر این صورت در آینده با مشکل روبهرو خواهید شد.
عالییییی مرسی