40 بازدید - منتشر شده در تاریخ: ۹۸/۰۸/۰۲ در ۹:۰۰ قبل از ظهر , آخرین بروزرسانی: ۹۹/۰۸/۱۴ در ۷:۰۶ قبل از ظهر
شما خواهید آموخت :
ویزای پزشکی یا درمانی یکی از ویزاهای کوتاه مدت است که برای ادامه مراحل درمانی در خارج از کشور صادر میشود.
خدمات بینالمللی پزشکی و اعزام بیمار به خارج از کشور در سالهای اخیر باتوجهبه نیاز انسانها به این خدمات افزایش چشمگیری داشته است؛ حتی این رشد به اندازهای بوده که باعث ایجاد گرایش جدیدی با نام گردشگری سلامت (Medical tourism) در حوزه توریسم نیز شده است. البته باتوجهبه قوانین حاکم برای ورود و خروج اتباع خارجی در هر کشوری، متقاضیان اعزام به خارج جهت امور درمانی نیز مشمول دریافت نوع خاصی از ویزا موسوم به ویزای درمانی هستند.
این ویزا که ویزای درمانی نیز نامیده میشود، ویزای کوتاه مدتی است که به فرد و همراه وی اجازه میدهد تا برای مدتی کوتاه و معین در کشور مقصد اقامت داشته و پروسه درمان خود را در بیمارستانها و مراکز پزشکی کشور مقصد سپری کند.
شرایط اخذ ویزای پزشکی چیست؟
متقاضی ویزای درمانی ابتدا باید با ارائه مدارک مکفی به سفارت کشور مورد نظر اثبات کند که روند درمانی وی در کشور خود به هر دلیلی بهطور کامل انجام نمیشود. البته برای ادامه درمان نیز باید دعوتنامه بیمارستانی خصوصی یا پزشک معتبر نیز به همراه مدارک فوق به سفارت ارائه شود. همچنین، اثبات توانایی مالی برای تأمین هزینههای درمان در کشور مقصد نیز از جمله شرایط لازم برای دریافت این ویزا محسوب میشود. علاوهبر این موارد، متقاضی ویزا نباید دارای بیماری مسری مضر برای سلامت جامعه بوده و دوره درمان نیز طولانی نباشد.
ویزای پزشکی به چه گروهی از بیماران تعلق میگیرد؟
ویزای درمانی، به این گروه از بیماران تعلق می گیرد:
- بیماریها و تومورهای سرطانی که امکان درمان آنها وجود داشته باشد.
- تومورهای مغزی، نخاعی یا ستون فقرات.
- تومورهای ثانویه (متاستاز).
- تومورهای بدخیم مانند تومور کبد و ریه که در مراحل اولیه هستند.
- تومورهای چشمی، گوش، کلیه، پانکراس، شش، پروستات، لنفوم هوچکین، سینه، مغز و استخوان، رحم، تخمدان و…
- جراحیهای پیوندی و تعویضی مانند تعویض مفصل، لگن، زانو و…
برای ویزای پزشکی چه مدارکی لازم است؟
فهرست مدارک لازم برای سفارت هر کشوری متغیر است، ولی برخی مدارک برای بیشتر کشورها در صدور ویزای درمانی مشترک هستند؛
- مدارک شناسایی شامل گذرنامه دارای اعتبار، شناسنامه و…
- دعوتنامه پزشک یا بیمارستان
- مدارک مالی دال بر تأمین هزینههای درمان
- بیمه مسافرتی
- فرم درخواست
- گواهی پزشک معالج مبنی بر نوع بیماری
کدام کشورها بیشترین متقاضی ویزای پزشکی را دارند؟
در زمینه تقاضای ویزای پزشکی کشورهای اروپایی مانند آلمان، انگلیس و سوئد متقاضی بیشتری دارند. علت پرطرفدار بودن ویزای پزشکی این کشورها، امکانات و خدمات درمانی پیشرفته در کنار قوانین راحت اخذ این ویزای درمانی است.
انگلیس
انگلیس یکی بهترین کشورهای جهان در حوزه بهداشت و درمان شناخته میشود؛ لذا دریافت ویزای پزشکی این کشور بسیار پرطرفدار است. این کشور که پیشینه خوبی در امور تحقیقات و پزشکی دارا میباشد، دارای دانشگاههای برتری در حوزه پزشکی بوده و در درمان بسیار از بیماریها حرف اول را در دنیا میزند.
بنابراین بسیاری از بیماران از سراسر جهان با دریافت ویزای درمانی انگلیس راهی انگلیس شده و از امکانات درمانی این کشور استفاده میکنند.
سوئد
سوئد از جمله کشورهایی است که با وجود دارا بودن بهترین امکانات و خدمات پزشکی، هزینه پایینی برای دریافت ویزای پزشکی و درمان دارد. افرادی که با مقاصد درمانی راهی این کشور میشوند، میتوانند با کمک مترجم امور درمانی خود را پیش ببرند. یکی از مزایای دریافت ویزای پزشکی در سوئد این است که برخی خدمات برای افراد زیر ۱۸ سال در این کشور رایگان است. همچنین افراد بیمار میتوانند از پزشک یا بیمارستان خصوصی در سوئد برای درمان دعوتنامه پزشکی دریافت کنند.
آلمان
شهرهای هانوفر و هامبورگ آلمان به دلیل امکانات درمانی ویژه و سالها تحقیق و پژوهش به قطبهای درمانی این کشور مبدل شدهاند. تعدد بالای بیمارستانها و کلینیکهای فعال در این کشور موجب پرطرفدار شدن دریافت ویزای پزشکی در این کشور شده است. همچنین در شهر هانوفر مطب پزشکی دکتر سمیعی نیز واقعشده که برای بیماران مغزی و عصبی میتواند کمککننده باشد.
آیا تعیین وقت سفارت ویزای پزشکی با درخواستهای عادی متفاوت است؟
درخواست هر نوع ویزا از سفارت کشورهای مختلف نیازمند تعیین وقت قبلی (بهصورت تلفنی، آنلاین، کارگزار سفارت یا…) برای تحویل مدارک و در صورت لزوم مصاحبه است. البته دربارهی ویزای پزشکی بهدلیل موقعیت خاص بیمار و نیز شرایط انساندوستانه این امکان وجود دارد تا سفارتها بهصورت اورژانسی و خارج از نوبت به درخواست ویزا رسیدگی کرده و ویزای درمانی را سریعتر صادر کنند.
آیا امکان تمدید ویزای درمانی وجود دارد؟
مدت ویزای درمانی کشورها محدود است، ولی امکان تمدید آن بسته به نظر پزشک معالج وجود دارد. به عبارت دیگر، در صورتیکه پزشک یا متخصص معالج تشخیص دهد که دوره درمان تمام نشده و بیمار هنوز نیاز به مراقبت و ادامه درمان را دارد، میتوان نسبت به تمدید ویزای پزشکی اقدام کرد. در اینصورت باید نام پزشک یا متخصص معالج، قبضهای پرداختی، زمان شروع درمان و نوع پیشرفت در درمان و مدارک مالی را که استطاعت بیمار را نشان میدهد، جهت تمدید ویزا ارائه کرد.