صفحه اصلی مهاجرت به نروژ

نروژ ۳۸۵٬۲۰۷ کیلومتر مربع وسعت دارد. این کشور از شرق دارای یک نوار طولانی مرزی با سوئد بوده و همچنین از شمال شرق با فنلاند و روسیه و از جنوب با تنگهٔ اسکاژراک هم‌مرز است. سواحل نروژ طولانی است و به اقیانوس اطلس و دریای بارنتز متصل است.

نروژ یکی از اعضای بنیانگذار سازمان ملل متحد، ناتو، شورای اروپا، پیمان‌نامه جنوبگان، شورای نوردیک، منطقه اقتصادی اروپا، سازمان تجارت جهانی، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و همچنین بخشی از منطقه شنگن به‌شمار می‌آید.

به‌طورکلی روشهای مهاجرت به نروژ در دسته‌های زیر قرار می‎گیرند، هر فرد با توجه به شرایطی که دارد می‎تواند از یکی از روش‎های موجود اقدام نماید.

مهاجرت به نروژ از طریق تحصیل:

اولین مرحله اخذ پذیرش از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی، سپس با علم مهاجرتی اقدام به اخذ ویزا باید نمود. از سال ۲۰۱۹ به بعد شانس صدور ویزای تحصیلی برای ایرانیان به بیش از ۸۰% رسید. گاهی اوقات اخذ پذیرش در یک کشور دشوار می باشد و یا بالعکس در برخی کشورها شرایط دریافت ویزا آسان نیست.

Immigration to Norway - مهاجرت به نروژ

مدارک لازم جهت مهاجرت به نروژ از طریق تحصیل

از مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به نروژ از طریق تجصیل عبارتند از:

  • مدارک هویتی مانند پاسپورت
  • مدارک تحصیلی دانشگاهی ایران همراه با ریز نمرات
  • مدرک زبان (آیلتس) یا تافل
  • مدارک مالی (ارائه تمکن و پرینت مالی) متقاضی نشان دهد هزینه زندگی در نروژ به مدت یک سال را دارد.
  • ارائه بیمه نامه و انگیزه نامه و مدارک سفر و…

مهاجرت به نروژ از طریق تحصیل به زبان انگلیسی

با توجه به اینکه مقطع کارشناسی در این کشور به زبان نروژی ارائه می شود، معمولا تقاضا برای این مقطع خیلی کم است. دانشجویان ایرانی می توانند از مقطع ارشد در این کشور به زبان انگلیسی وارد دانشگاه شده و تحصیل نمایند. البته برخی دانشگاه های نروژ در مقطع لیسانس هم به زبان انگلیسی پذیرش می کنند.


مهاجرت به نروژ از طریق کار:

اخذ ویزای کاری نروژ برای افرادی که توانسته اند نیازمندیهای لازم این ویزا که نسبتا خاص می باشد را فراهم سازند با همیاری یک وکیل قابل انجام است.

کاریابی در نروژ به دو صورت انجام میشود:

  1. جستجوی کار خارج از نروژ و گرفتن دعوتنامه کاری
  2. پیدا کردن کار و استخدام در حین تحصیل در نروژ یا پس از تحصیل در نروژ

۱۰ شغل مورد نیاز در ویزای کاری نروژ

در زیر مشاغلی را که در نروژ معمولا شانس کاریابی بالایی دارد را بررسی میکنیم:

  1. مهندسی نفت و گاز
  2. مهندسی انرژی
  3. مهندسی عمران
  4. مهندسی کشاورزی
  5. مهندسی برق
  6. مهدسی مکانیک
  7. آرایشگری (دارای مدرک اکادمیک)
  8. آشپزی و هتلداری
  9. مدیریت و بیزینس
  10. رشته های نظام سلامت و….

immigration to norway - مهاجرت به نروژ

مدارک مورد نیاز ویزای کاری نروژ

براساس نوع ویزایی که درخواست می شود مدارکی را نیز باید ارائه نمود که این مدارک شامل:

  • پاسپورت معتبر
  • فرم درخواست تکمیل شده و چک لیست اسناد ارائه شده
  • دو قطعه عکس
  • مدارک تحصیلی و رزومه کاری
  • پیشنهاد شغلی شما به همراه قرارداد و مبلغ حقوق ذکر شده در قرارداد
  • شواهدی مبنی بر این که فرد متقاضی در نروژ مکانی را برای زندگی در اختیار دارد.

بسته به وضعیت فرد ممکن است لازم باشد که مدارک دیگری را ارائه دهد و نکته حائز اهمیت این است که تمام مدارک فرد باید به زبان انگلیسی یا نروژی ترجمه شده باشد و مهر تایید آن را از دادگستری را داشته باشد.


مهاجرت به نروژ از طریق سرمایه گذاری:

فرصت های سرمایه گذاری در نروژ متنوع و مختلف بوده است که هر ساله توسط دولت این کشور معرفی می شود و این فرصت ها به چند دسته تقسیم می شوند که عبارتند از :

  • بخش های مهم و اصلی اقتصاد ملی نروژ
  • بخش هایی که پتانسیل بالایی برای سرمایه گذاری دارند
  • سرمایه گذاری در بخش های خصوصی ، مناقصه ها ، پروژه های دولتی
  • بخش های کلیدی اقتصاد نروژ  شامل سرمایه گذاری در زمینه های نفت ، گاز ، صنعت دریایی و دریا نوردی ، کشتی سازی ،  مهندسی مکانیک ، ماهی گیری
  • سرمایه گذاری در خصوص ماشین آلات و دستگاه های مربوط به صنعت نفت و گاز و پالایش
  • صنایعی مانند مخابرات و حمل و نقل و تکنولوژی های مربوط به حفظ محیط زیست ، تجهیزات پزشکی و تجهیزات امنیتی

immigration to norway 3 - مهاجرت به نروژ

کمترین مبلغ سرمایه گذاری در نروژ جهت اخذ اقامت

کمترین مبلغ سرمایه گذاری در نروژ جهت اخذ اقامت ، ۱۰۰ هزار یورو(تقریبا ۱۱۲ هزار دلار) می باشد.

شرایط اخذ اقامت نروژ از طریق سرمایه گذاری 

این شرایط به شرح زیر می باشد :

  • فرد متقاضی باید حداقل ۳ سال متوالی ساکن نروژ باشد.
  • فرد متقاضی باید تحصیلات خود را در زبان نروژی و مطالعات اجتماعی تکمیل کند.
  • فرد متقاضی نه تنها در نروژ ساکن باشد، بلکه برای کار در نروژ به طور نامحدود مجاز باشد.
  • فرد متقاضی باید به زبان نروژی تسلط کامل داشته باشد
  • مجوز برای مدت ۲ سال صادر می شود.