مهاجرت به سوئد

سالانه مردمان بسیاری به علل مختلف تصمیم به مهاجرت و ترک دیار و سرزمین خود می‌گیرند. هم‌اکنون کشورهایی مثل کانادا، آلمان، استرالیا، سوئد، آذربایجان، ترکیه و… در بین ایرانی‌ها برای مهاجرت محبوب‌تر هستند و اگر به این کشورها مهاجرت کنید ایرانی‌های زیادی را خواهید یافت در این مقاله سعی نموده ایم تا پروسه ی مهاجرت به سوئد و روش های اخذ اقامت در این کشور را ارائه دهیم

مراحل اخذ ویزای شینگن سوئد

به‌طورکلی برای گرفتن ویزای هر کشوری اولین قدم دریافت فرم درخواست ویزا، پر کردن و تحویل آن به سفارتخانه می‌باشد؛ که این فرم‌های را می‌توانید از طریق وب‌سایت سفارتخانه کشور مقصدتان تهیه نمایید. البته برای تحویل درخواستتان به سفارتخانه باید از قبل وقت بگیرید در غیر این صورت به شما اجازه‌ی ملاقات داده نمی‌شود.
در این قسمت همه‌ی مراحلی که باید برای اخذ ویزای سوئد بگذرانید و نکاتی که باید بدانید را باهم مرور می‌کنیم:

نکات اولیه اخذ ویزا

  •  برای کودکان زیر ۱۲ سال همه‌ی مدارک باید توسط والدین یا قیم قانونی ارائه شود.
  • تعیین وقت سفارت رایگان است و هیچ آژانسی نباید برای این کار هزینه‌ای دریافت نماید.
  • ورود تبلت، تلفن همراه و رایانه ی شخصی به اداره‌های کنسولی ممنوع است.
  • سفارت سوئد می‌تواند ویزا را کوتاه‌مدت (۹۰ روزه یا در بازه‌ی زمانی ۱۸۰ روزه) صادر نماید. این در صورتی است که مقصد اصلی یا تنها مقصد مسافر کشور سوئد باشد.
  • اگر فردی ویزای شین گن را طبق دستورهای اصلی این ویزا نگرفته باشد، سایر کشورهای عضو پیمان شین گن می‌توانند از ورود یا عبور مسافر به کشورشان جلوگیری نمایند.
  • برای همه‌ی افراد متقاضی ویزا به‌جز کودکان زیر ۱۲ سال اثرانگشت اجباری است.
  • اگر مدارک را کافی و جامع ارائه ندهید درخواست شما برای ویزا رد خواهد شد.
  • رد یا قبول درخواست شین گن بامطالعه‌ی دقیق مدارک و اوضاع و شرایط فرد متقاضی انجام می‌شود و در صورت رد شدن اگر متقاضی به این حکم اعتراض داشته باشد می‌تواند به دادگاه اداری شکایت نماید.

مدارک لازم برای اخذ روادید

  •  فرم رایگان درخواست روادید
  •  دو قطعه عکس پرسنلی ۳ در ۴
  •  گذرنامه با دو برگ سفید و ۳ ماه اعتبار از زمان ترک حوزه‌ی شین گن.
  •  دعوت‌نامه‌ی تکمیل‌شده: درصورتی‌که مسافر توسط یک شهروند سوئدی دعوت شود باید فرم دعوت‌نامه‌ی او به همراه یکی از این مدارک ارائه گردد:
  •  گذرنامه یا شناسنامه معتبر شهروند سوئدی
  • اجازه اقامت بااعتبار حداقل یک ماه از تاریخ خاتمه روادید درخواستی (برای شهروندان خارجی مقیم سوئد)
  •  اصل و کپی شناسنامه‌ی متقاضی به همراه ترجمه‌ی آن به زبان انگلیسی یا سوئدی
  •  اصل و کپی مدارک شغلی متقاضی به همراه ترجمه به زبان سوئدی یا انگلیسی
  •  ضمانت مالی: وجود یکی از موارد زیر ضروری است:
  •  اگر متقاضی سند ملکی نیز داشته باشد و آن را ارائه دهد، می‌تواند در روند ویزا تأثیرگذار باشد.
  •  اصل و کپی بیمه مسافرتی بین‌المللی با پوشش حداقل ۳۰.۰۰۰ یورو که کل دوره اقامت متقاضی را در حوزه شین گن پوشش دهد.
  •  اصل و کپی بلیت مسافرتی یا ارائه‌ی رزرو آن.
  •  اصل و تصویر رزرو هتل در صورت وجود
  •  کپی صفحه اول روادید گذشته اگر شامل متقاضی شود

مدارک مربوط به شاغلین

۱- مدیران و اعضای هیئت‌مدیره

آخرین روزنامه رسمی (که از تاریخ آن بیش از سه سال نگذشته باشد) حاوی اطلاعات تأسیس و ثبت شرکت مربوطه و نام متقاضی. چنانچه بیش از سه سال از تاریخ روزنامه رسمی گذشته باشد، متقاضی می‌بایست یک روزنامه رسمی جدید (با تاریخ زیر سه سال) نیز مبنی بر تغییرات احتمالیِ انجام پذیرفته در خصوص تأسیس شرکت یا یک گواهی از اداره ثبت مبنی بر ادامه فعالیت شرکت علی‌رغم عدم ثبت تغییرات، ارائه نماید.

۲- شاغلین به کارهای آزاد

پروانه‌ی کسب یا کارت بازرگانی معتبر.

۳- کارمندان دولتی و شاغلین وابسته به سازمان‌های دولتی

لیست پرداختی شش‌ماهه آخر بیمه شغلی یا کارت پرسنلی صادره توسط سازمان دولتی یا نیمه‌دولتی مربوطه، یا معرفی‌نامه‌ای از سوی شرکت مربوطه مبنی بر تائید رابطه کاری متقاضی با آن شرکت ضمن مشخص نمودن سمت شغلی وی.

درخواست وقت

متقاضیان می‌توانند برای اخذ وقت از سفارتخانه به‌صورت حضوری مراجعه نموده و یا به وب‌سایت این مجموعه مراجعه کنند.
* توجه داشته باشید که مسئولین می‌توانند در صورت نیاز به بررسی بیشتر از متقاضی مدارک دیگری نیز درخواست نمایند.
هزینه:
* هزینه‌ی روادید به‌صورت نقدی و با وجهیورو در ایران با یورو یا معادل یورو دریافت می‌شود.
بزرگ‌سالان: ۶۰ یورو معادل ۸۶۳, ۱۹۰ تومان
اشخاص ۶ تا ۱۲ سال: ۳۵ یورو معادل ۵۰۳, ۵۲۰ تومان
کودکان زیر ۶ سال: رایگان
*هزینه‌ی روادید برای همسر، فرزندان، والدین، پدربزرگ و مادربزرگ و نوادگان شهروندان اتحادیه اروپا یا همسرانشان رایگان می‌باشد.

بهترین روش‌ها برای مهاجرت به سوئد

برای مهاجرت به سوئد چندراه وجود دارد که هیچ‌یک از آن‌ها ازنظر سختی و آسانی اولویت ندارند و بنا بر شرایط مهاجر و بررسی سلایق و وضعیت او انتخاب می‌شوند. باهم روش‌های موجود برای مهاجرت به سوئد را بررسی می‌کنیم:

مهاجرت از طریق کار

افراد زیادی خواهان مهاجرت و مشغول به کار شدن در سوئد هستند و دوست دارند با مدرک تحصیلی خود که از ایران کسب کرده‌اند در سوئد مشغول به کار شوند. این افراد برای مهاجرت و اقامت به‌وسیله‌ی کار نیاز به دعوت‌نامه از طرف یک کارفرمای معتبر در سوئد دارند و تا کارفرمایی مسئولیت آن‌ها را بر عهده نگیرد نمی‌توانند از این طریق مهاجرت نمایند.

برای پیدا کردن کار در این کشور هم باید دارای شرایط ایده آلی باشید تا مهارت شما برای کارفرما اثبات گردد و به نیروی کار شما نیاز داشته باشند.اگر موفق به کسب دعوت‌نامه و رضایت کارفرما برای جذب خود در سوئد شوید با توجه به دعوت‌نامه‌ی او می‌توانید به‌راحتی در این کشور اقامت نمایید، این روش از سخت‌ترین اما محبوب‌ترین روش‌های مهاجرت به سوئد می‌باشد.

نکات مهم درباره مهاجرت کاری به سوئد

اگر با کارفرمایی صحبت کردید و از شما درخواست مصاحبه شد باید با استفاده از روش‌های مهاجرت موقت به سوئد بروید برای این کار می‌توانید درخواست ویزای کاری نمایید در این صورت به شما ۲ سال زمان داده می‌شود که با کارفرمایان ارتباط برقرار کرده و کار پیدا کنید.

اگر در این دو سال به موفقیت دست پیدا نکردید، می‌توانید ویزای خود را ۲ سال دیگر نیز تمدید نمایید اما پس از ۴ سال ویزای کاری موقت، قابل تمدید نخواهد بود.ویزای کاری به افرادی که قصد تحقیق در دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی رادارند نیز تعلق می‌گیرد.

در اولین مرحله‌ی قبول مهاجرت کاری برای مصاحبه‌ی فرد با کارفرما ویزای ۳ ماهه برای مهاجر صادر می‌شود و پس‌ازاین مدت باید دوباره ویزا تمدید شود.
توجه کنید که اداره مهاجرت سوئد درزمینهٔ ی پناهندگان سو استفاده گر بسیار قوی عمل می‌کند، بنابراین سعی نکنید به اداره‌ی مهاجرت این کشور دروغ بگویید.

مهاجرت پزشکان به سوئد

پزشکانی که مدرک پزشکی خود را از ایران یا کشورهایی غیر از سوئد دریافت کرده‌اند باید مدرک خود را به‌عنوان یک پزشک در این کشور به ثبت برسانند که مراحل این کار چیزی بین ۲ تا ۳ سال طول می‌کشد. برای آشنایی با افراد و موسسه‌ای که باید مدرک مهاجران پزشکی را بررسی و تائید کند
*این موسسه اغلب پیشنهاد می‌دهد که در یک آزمون مهارت سنجی شرکت و یا یک دوره‌ی آموزشی ۱۸ ماهه را طی کنید که بامطالعه‌ی وب‌سایت آن می‌توانید بیشتر با حوزه‌ی کاری آن‌ها آشنا شوید.
*در سوئد در حال حاضر از پزشکان استقبال می‌کند و پزشکان شانس بالایی در مهاجرت دارند بخصوص پزشکان ایرانی که سابقه‌ی مهاجرت درخشانی در سوئد داشته و دارند.

مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری

یکی دیگر از روش‌های معمول و ممکن برای مهاجرت به سوئد اقدام از طریق سرمایه‌گذاری می‌باشد. به‌طورکلی می‌توانیم سرمایه‌گذاری در سوئد را به دو قسمت اصلی زیر تقسیم کنیم:

الف سرمایه‌گذاری از طریق طرح کاری، بیزینس پلن

در این روش مهاجر ادعا می‌کند که نقشه و برنامه‌ای برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار موفق در سوئد دارد که می‌تواند برای این کشور سودآور باشد. این روش برای مبتکران، مخترعان و کارآفرینان بسیار مناسب است.

آشنایی با کشور بلژیک و شرایط مهاجرت به این کشور

مراحل کار بدین‌صورت است که ابتدا فرد یک طرح از کاری که قصد انجامش را دارد (درزمینهٔ ی صنعتی، تجاری و…) تهیه می‌کند؛ اما در این طرح نباید همه‌ی جزئیات دقیقاً آن‌طور که قرار است انجام بگیرد درج شود تنها کافی است معرف کلی طرح باشد و نشان دهد که آیا این طرح مقرون به‌صرف و مفید هست یا خیر. البته باید همه‌ی طرح واضح توضیح داده و در آن از دروغ و فرافکنی جدا جلوگیری شود.

ب مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری یکجا

اگر دارای طرح کاری و ایده‌ی خاصی نیستید اما سرمایه‌ی خوبی در دست دارید، بازهم می‌توانید به سوئد مهاجرت کنید. زمانی که موفق شوید دولت سوئد را قانع کنید که وجود شما در آن کشور توجیه مالی خوبی دارد، می‌توانید به‌عنوان مهاجرِ سرمایه‌دار وارد آن کشور شوید.

کمترین میزان سرمایه‌گذاری در سوئد نیز همان ۱۵۰۰۰۰ دلار است که در بالا اشاره کردیم با تفاوت این‌که باید این مبلغ را در همان ابتدا و به‌طور یکجا و بدون در نظر گرفتن سایر هزینه‌های مهاجرت ازجمله مراحل مهاجرت و هزینه‌های ماه‌های ابتدایی زندگی در سوئد پرداخت نمایید و سپس اقدام به سفر به سوئد نمایید.

مهاجرت از طریق ازدواج به سوئد

قانون مهاجرت از طریق ازدواج در رابطه با سوئد نیز وجود دارد و اگر شما با یک فرد سوئدی یا مقیم در این کشور ازدواج کنید به‌راحتی اقامت کسب خواهید کرد و از این لحاظ مشکلی نخواهید داشت.

توجه داشته باشید که در این نوع مهاجرت باید به سوا لاتی مانند زبانی که باهم سرتان صحبت می‌کنید، همسران قبلی خود، مدت‌زمان زندگی با همسر فعلی، خانه‌ای که قرار است در آن زندگی کنید، روش آشنایی و بقای ارتباط زوجین تاکنون و… پاسخ دهید و اگر در این موارد شک و شبهه‌ای پیش آید به‌صورت موقت به فرد مهاجر اجازه‌ی مهاجرت داده نمی‌شود.

در مواقع نادری که این اتفاق رخ می‌دهد باید سه هفته صبر کرده و سپس درخواست تجدیدنظر دهید. اگر برای بار دوم یا سوم بازهم مهاجرت شما از طریق ازدواج رد شد، می‌توانید به دادگاه‌های موجود در سوئد اعتراض کرده و حکم خود را تغییر دهید.

توجه داشته باشید که رد شدن مهاجرت از طریق ازدواج بسیار کم پیش می‌آید و این موضوع هم برای جلوگیری از کلاه‌برداری دو طرف برای کسب اقامت از طریق ازدواج است.

مهاجرت از طریق تحصیل به سوئد

مهاجرت تحصیلی به سوئد یکی از آسان‌ترین روش‌های مهاجرت و کسب اقامت این کشور می‌باشد و مهاجران ایرانی زیادی هم از این طریق اقدام به مهاجرت می‌نمایند زیرا این روش مزایای نسبتاً خوبی در مقایسه با روش‌های دیگر دارد مثلاً: برای ادامه تحصیل در همه‌ی دانشگاه‌های این کشور نیاز به دانستن زبان سوئدی نیست، با داشتن مدرت آیلتس ۵ نیز در برخی از دانشگاه‌ها می‌توانید تحصیل کنید، دانشگاه‌های این کشور معتبر و خوب هستند و یا این‌که پس از تحصیل راحت‌تر می‌توانید وارد بازار کار سوئد شوید.

اگر شما دارای این شرایط هستید می‌توانید به فکر مهاجرت تحصیلی در سوئد باشید

  • دارا بودن مدرک پیش‌دانشگاهی
  • دارا بودن مدارک آیلتس یا تافل با نمره‌ی مناسب (نوع مدرک و نمره‌ی آن بستگی به دانشگاه دارد).
  • اگر مقطع لیسانس مدنظر است، افرادی که با زبان سوئدی آشنایی دارند.
  • در صورت داشتن مدرک تحصیلی آن مدرک از یک دانشگاه معتبر در ایران صادرشده باشد.
  • اگر خود را دارای شرایط مناسب می‌بینید و از پس هزینه‌های حداقلی در این کشور هم برمی‌آمد برای اولین گام باید به لینک مقابل مراجعه نمایید البته از دسامبر تا ژوئن (آذر تا خرداد) باید اقدام کنید. با ساخت یک اکانت جدید در این وب‌سایت می‌توانید به دنبال دانشگاه موردنظر رفته و برای رشته و محل تحصیل موردنظرتان اَپلای نمایید. توجه داشته باشید که رشته‌های انتخابی شما محدود هستند پس در انتخاب آن‌ها دقت نظر داشته باشید.

ارسال مدارک تحصیلی به سوئد

یکی از دغدغه‌های دانشجویانی که قصد تحصیل در سوئد رادارند ارسال مدارک به دانشگاه‌ها می‌باشد، البته این روزها با پیشرفت تکنولوژی کارها کمی آسان‌تر شده است اما به‌طورکلی باید بدانید که پس از قبول شدن درخواستتان برای تحصیل در این کشور، از شما درخواست می‌شود تا مدارک خود را ارسال نمایید در این زمان باید اقداماتی را انجام داده و اطلاعاتی را کسب کنید که در ادامه به‌صورت خلاصه به این نکات خواهیم پرداخت.

بهترین راه برای ارسال مدارک به سوئد چیست؟

راه‌های زیادی برای این‌که مدارک تحصیلی و شناسایی خود را به دانشگاه‌های سوئد برسانید وجود دارد اما بهترین روش استفاده از پست TNT می‌باشد زیرا اگر از این روش استفاده کنید، می‌توانید از طریق وب‌سایت این نوع پست از محل دقیق بسته و مدارک خود مطلع شوید که هر پستی این امکان را در اختیار شما نمی‌گذارد. برای این‌که بیشتر درباره‌ی این نوع پست بدانید کافی است به وب‌سایت روبه‌رو مراجعه نمایید

مدارک مقطع لیسانس:

  • کاورشیت
  • مدرک پیش‌دانشگاهی و دبیرستان
  • کپی پاسپورت
  • مدارک آیلتس یا تافل
  • مدارک اضافی که در هر رشته می‌تواند مختلف باشد
  • مدارک مقطع فوق لیسانس:
  • کاور شیت
  • مدرک دانشگاه یا گواهی دانشگاهی
  • کپی پاسپورت
  • مدرک آیلتس و تافل
  • مدارک دیگر که بنا بر رشته‌ی تحصیلی درخواست می‌شود.

کسب اقامت در سوئد

افرادی که از طریق کار موفق شده‌اند به سوئد مهاجرت کنند ویزایی بااعتبار ۲ سال به آن‌ها اعطا می‌شود و پس از اتمام آن اگر هنوز مهاجر دارای کاری ثابت در سوئد بود ویزای او ۲ سال دیگر تمدید می‌شود و با پایان ۴ سال اقامت موقت می‌تواند درخواست اقامت دائم به این کشور را بدهد. افرادی که بتوانند این ۴ سال را با موفقیت پشت سر گذارند به آن‌ها از سال پنجم اقامت داده می‌شود و آن‌ها ازآن‌پس شهروند سوئد محسوب شده و از همه‌ی امکانات و مزایای شهروندان سوئد برخوردار خواهند بود.

مشکلات مهاجرت به سوئد

را امری آسان می‌دانند اما باید بدانید که مهاجرت به این کشور همه‌ساله سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود برای مثال به موارد زیر توجه کنید:

  • جمعیت سوئد در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۴۰، ۰۰۰ نفر افزایش یافت که اغلب آن را مهاجران تشکیل می‌دادند.
  • در سال‌های اخیر پناهندگان زیادی به این کشور مراجعه کردند که همین موضوع چالش‌هایی را به بار آورده است.
  • کودکان زیادی به سوئد آورده شده‌اند که پدر و مادری ندارند و دولت سوئد باید برای آن‌ها امکانات رفاهی فراهم کند.
  • بیش از ۶۰ درصد افرادی که سال ۲۰۱۵ به سوئد مهاجرت کردند در سال ۲۰۱۶ میلادی توانستند اقامت دائم کسب کنند.

سبک زندگی در سوئد

از ویژگی‌هایی که نقش مهمی در یک مهاجرت موفق دارد سازگار بودن با آداب‌ورسوم مردم و شرایط زندگی در کشور مقصد است زیرا اگر به‌خوبی هم مراحل مهاجرت را طی کنید اما نتوانید با محیط جدید سازگار شوید، بدون شک به مشکل بدخواهید خورد.

زندگی در سوئد چگونه است؟

کیفیت زندگی و رفاه سوئدی‌ها بسیار خوب و نرخ بیکاری در این کشور پایین می‌باشد به همین دلیل ظرفیت نسبتاً خوبی هم برای مهاجران دارد. مردمان این کشور اغلب به زبان سوئدی صحبت می‌کنند بنابراین برای موفقیت بیشتر در کسب‌وکار وزندگی باید این زبان را خوب بدانید.

درست است که برخی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیاز به دانستن زبان سوئدی ندارند و زبان‌اصلی‌شان انگلیسی است اما بازهم پیشنهاد می‌کنیم این زبان را یاد بگیرید.دین هم نقش مهمی در رضایت شما از مهاجرتتان دارد؛ باید بدانید که دین اغلب سوئدی‌ها مسیحیت پروتستان لوتری است اما شما هر دینی که داشته باشید ازنظر جامعه و محیط کاری پذیرفته خواهید شد.

سوئد سالانه پذیرای مهاجران زیادی است. بیشترین مهاجران به سوئد فنلاندی هستند و ایران هم در رتبه‌ی پنجم قرار دارد و سالانه تعداد زیادی از هم‌وطنانمان به این دیار مهاجرت می‌کنند

[تعداد: ۰    میانگین: ۰/۵]

آشنایی با کشور کرواسی و روش های مهاجرت به کرواسی

کرُواسی با نام رسمی جمهوری کرواسی کشوری است واقع در منطقه بالکان (جنوب مرکزی اروپا) که از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال شرقی با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگووین و از جنوب با مونته‌نگرو و دریای آدریاتیک هم‌مرز است. زاگرب پایتخت و بزرگ‌ترین شهر کرواسی است. جمعیت کرواسی ۴ میلیون و […]

ظهور جاذبه های جدید گردشگری در ایران

تارنمای تجاری شبکه خبری “سی ان ان”، در گزارشی به جاذبه های گردشگری در ایران پرداخته و نوشته است ایران که زمانی به خاطر تحریم های بین المللی امکان ورود به آن وجود نداشت، به عنوان یک مقصد بزرگ گردشگری بار دیگر به این عرصه بازگشته است. طبق آمار رسمی، بیش از ۶ میلیون نفر […]

همه چیز در باره ی پیمان‌نامه یا معاهده دوبلین۳

پیمان‌نامه یا معاهده دوبلین قرادادی است که در ۱۵ ماه ژوئن سال ۱۹۹۷ بین ۱۲ عضو جامعه مشترک المنافعه آن موقع در اروپا در شهر دوبلین پایتخت ایرلند به تصویب رسید و از سپتامبر سال ۱۹۹۷ به اجرا درامد و در ادامه آن قرارداد دیگری ۱۸ فوریه سال ۲۰۰۲ به امضای اعضای اتحادیه اروپا رسید […]

ثبت دیدگاه

دیدگاه تان را در مورد این نوشته بنویسید. خوشحال خواهیم شد.


دیدگاه ها


شما اولین دیدگاه را برای ما ارسال کنید. حتما خوشحال خواهیم شد.