آشنایی با کشور صربستان و نحوه اخذ اقامت دراین کشور

صربستان  (به صربی: Србија) با نام رسمی جمهوری صربستان، (به صربی: Република Србија) یک کشور محاط در خشکی در مرکز جنوب خاوری اروپا است که بخش جنوبی جلگه‌ی پانونی و جنوب شبه‌جزیره بالکان را در برگرفته است.

این کشور با مجارستان در شمال، رومانی و بلغارستان در شرق، جمهوری مقدونیه و مونته‌نگرو در جنوب، کرواسی و بوسنی و هرزگوین در غرب هم‌مرز است. بلگراد پایتخت این کشور است.

برای قرن‌ها، در مرزهای فرهنگی میان شرق و غرب، یک پادشاهی قدرتمند صرب در قرون‌وسطی –بعدها با نام امپراتوری- بیشتر بالکان را در تصرف داشت. حکومت نوین صربستان در سال ۱۸۱۷ در پی قیام دوم صرب‌ها به وجود آمد. مرزهای امروزی کشور، پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت.

جغرافیای صربستان

صربستان در اروپا، در شبه‌جزیره بالکان و در جلگه پانونین قرار دارد. جایی که پیوند گر میان مرکز، جنوب و خاور اروپاست. رودخانه دانوب ۲۸۵۰ کیلومتر در یک‌سوم شمال کشور جاری است. طول ۵۸۸ کیلومتری این رودخانه در کشور، مرز با کرواسی و بخشی از مرز با رومانی را تشکیل داده است.

از دیگر رودخانه‌های صربستان می‌توان «ساوا»، «تیمیش»، «درینا» و «بگج» را نام برد. بیش از یک‌چهارم سرزمین صربستان (۲۷٪) پوشیده از جنگل است.

مذهب صربستان

برای قرن‌ها دین‌های ارتودوکس و کاتولیک و پس‌ازآن اسلام در این کشور نفوذ داشته‌اند. صربستان ازلحاظ مذهبی یکی از ناهمگون‌ترین کشورهای قاره است. استان کوزوو با ۹۰ درصد مسلمان، استان وُیوودینا با ۲۵ درصد کاتولیک یا پروتستان و صربستان مرکزی و بلگراد با بیش از ۹۰ درصد مسیحی ارتودوکس نشان‌دهنده این گوناگونی است.

حمل‌ونقل

فرودگاه اصلی کشور صربستان در شهر بلگراد پایتخت کشور قرار دارد و بیشتر گردشگران از این طریق وارد خاک صربستان می‌شوند. بیشتر ایرلاین‌ها و خطوط پروازی معتبر اروپا و جهان ازجمله ترکیش ایرلاین، آلیتالیا، اتحاد، فلای دبی، پگاسوس و قطر ایرویز، پروازهایی را به این کشور دارند و ایر صربیا نیز بزرگ‌ترین ایرلاین کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، علاقه‌مندان به سفرهای زمینی نیز می‌توانید هم به وسیله‌ی اتوبوس و هم قطارهای مستقیم به بلگراد که از برخی شهرهای اروپایی دایر است، به این کشور قدم بگذارند.

غذا

غذای کشور صربستان، ترکیبی‌از غذاهای منطقه‌ی بالکان و اروپای شرقی است. گوشت و پنیر موادی هستند که در اغلب غذاها به کار می‌روند و نان مخصوص محلی صرب‌ها نیز زبان‌زد خاص و عام است.

علاوه‌بر رستوران‌ها و غذاخوری‌های محلی که در سطح شهرها به ارائه خدمات مشغولند، رستوران‌های بین‌المللی هم‌چون ایتالیایی، لبنانی، تایلندی و چینی نیز در بیشتر نقاط دیده می‌شوند.

قیمت غذا در صربستان، نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار ارزان‌تر است و می‌توانید با پرداخت هزینه‌های کم، به صرف غذاهای این کشور بپردازید.

اقامت موقت در صربستان

اگر فرد قصد داشته باشد بیش از ۹۰ روز در صربستان بماند، باید اقدام به اقامت موقت در صربستان کند.در صورت توافق، مجوز اقامت فرد برای دوره ای بیش از ۹۰ روز در سال صادر می‌شود.  که بستگی به وضعیت فرد دارد با درخواست مجوز اقامت موقت، افراد خارجی باید سندی معتبر از سفر و مدارک زیر را ارائه دهند؛ که اثبات می‌کنند:

  • سرمایه ی کافی را برای زندگی دارند.
  • هدف اقامت موقت موجه است.

دلایلی که مجوز اقامت را موجه می‌کنند و می‌توان با آن‌ها اقامت موجه گرفت توسط قانون بیان‌شده‌انآن‌ها عبارت‌اند از:

  • کار، استخدام یا انجام تجارت و دیگر فعالیت‌های حرفه‌ای
  • رفتن به مدرسه، تحصیل یا آموزش‌ پزشکى‌، کار علمی، تحقیقات،  کارآموزى، شرکت در مبادلات بین‌المللی
  • تشکیل خانواده
  • دیگر دلایل موجه طبق قانون و قراردادهای بین‌المللی
  • فرد خارجی‌ای که اقامت موقت را به دلایل ذکرشده دریافت می‌کند باید طبق هدفی که اقامت را دریافت کرده در جمهوری صربستان اقامت داشته باشد.
  • تائید اقامت موقت در پاسپورت نگاشته می‌شود
  • . فرد خارجی می‌تواند ۳۰ روز قبل از انقضای مجوز درخواست دهد تا اقامت موقت تمدید شود.
  • پس از تاریخ انقضا، اگر درخواست اقامت لغو شود یا اگر دولت تصمیم بر محافظت یا اخراج فرد بگیرد، اقامت موقت منقضی است.
روش های قانونی اخذ اقامت سوئد

اقامت دائم در صربستان

  • در صورت برآورده شدن یکی از شرایط زیر، فرد خارجی می‌تواند اقامت دائم را از مرجع مربوطه دریافت کند:
  • افراد خارجی برای دوره ای بیش از ۵ سال در صربستان اقامت داشته‌اند.
  • تا تاریخ حداقل برای ۳ سال با یک شهروند صربستانی یا فرد خارجی دارای اقامت دائم ازدواج‌کرده باشند.
  • فرد نابالغی که دارای اقامت موقت صربستان است و یکی از والدین شهروند صربستان است یا اینکه فرد خارجی‌ای با اقامت دائم است.
  • افراد خارجی‌ای که ریشه‌ی صربستانی دارند.
  • افرادی که اقامت موقت دارند، اما اگر علایق دولت صربستان یا دلایل انسانی بیان کنند که این افراد باید اقامت دائم دریافت کنند، به این افراد اقامت دائم تعلق می‌گیرد.

برای گرفتن ویزا این چند نکته را فراموش نکنید:

  • دو نوع ویزا برای سفر به صربستان در نظر گرفته‌شده که ویزای تایپ C برای اقامت کوتاه‌مدت و ۹۰ روزه است و ویزای تایپ D برای اقامت بلندمدت از ۹۰ روز تا ۱۸۰ روز.
  • ویزای تایپ C، برای سفر توریستی، ترانزیت و کاری به صربستان در نظر گرفته‌شده است.
  • مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای صربستان نباید به‌هیچ‌عنوان منگنه شده باشند؛ مدارک منگنه شده به‌هیچ‌وجه ترتیب اثر داده نخواهند شد.
  • سفارت صربستان در تهران، در صورت لزوم حق این را دارد که مدارکی را به‌غیراز مدارک خواسته‌شده از درخواست‌کننده‌ی ویزای صربستان بخواهد.
  • تعیین وقت برای درخواست ویزا و کلیه‌ی کارهای خدماتی مرتبط با سفارت، تنها با تماس تلفنی ممکن خواهد بود.
  • در درخواست تلفنی خود با سفارت صربستان باید چند مورد را عنوان کنید: نام و نام خانوادگی (Name, Surname)، نوع درخواست (ویزا یا هرگونه خدمات دیگر)، شماره‌ی تلفن و ایمیل معتبر (Valid personal telephone number and email address)
  • توجه کنید که تعیین زمان تحویل مدارک (Appointment date and time) به‌هیچ‌وجه قابل‌مذاکره نیست و سفارت به انتخاب خود و بر اساس خالی بودن وقت، زمان را تعیین می‌کند.
  • لطفاً سروقت در سفارت حاضر شوید و به‌هیچ‌وجه تأخیر نداشته باشید. سفارت حق این را دارد که قرار را لغو و درخواست شمارا به زمان دیگری موکول کند.
  • به‌منظور مکاتبه با سفارت، هنگام نگارش ایمیل همیشه نام، نام خانوادگی، ملیت و هدف خود را بیان کنید.
  • مدت‌زمان پاسخگویی سفارت صربستان به ایمیل افراد ۵ روز کاری عنوان‌شده است.

برای دریافت ویزای توریستی صربستان چه مدارکی لازم دارم؟

برای اخذ ویزای تایپ سی VISA C-Short stay in Serbia باید تعداد روزهای اقامت شما در صربستان بیشتر از ۹۰ روز نشود که آغاز آن از روزی است که وارد کشور خواهید شد. بعد از تهیه‌ی مدارک زیر باید تمامی آن‌ها را حداقل ۳ هفته قبل از شروع سفر به سفارت صربستان ارائه دهید.

  • پاسپورت بااعتبار ۶ ماهه
  • یک قطعه عکس ۴.۵ * ۳.۵ سانتی‌متر
  • پر کردن فرم درخواست ویزا
  • واچر پرداختی هتل قطعی یا هرگونه سندی که توسط آژانس مسافرتی صادرشده باشد.
  • مدرکی دال بر اقامت دائم در ایران
  • بلیت رفت‌وبرگشت پروازی و آیتینری (برنامه‌ی سفر به صربستان)
  • مدرکی دال بر تمکن مالی در مدت اقامت در صربستان
  • بیمه‌ی مسافرتی
  • هزینه‌ی ویزا به مبلغ ۹۵ دلار برای ویزای تایپ C

هزینه‌ی صدور ویزای توریستی صربستان چقدر است؟

بر اساس متنی که در وب‌سایت سفارت صربستان در تهران منتشرشده، هزینه‌ی ویزای تایپ C (ویزای کوتاه‌مدت صربستان)، ۹۵ دلار و ویزای تایپ D (ویزای بلندمدت صربستان) ۴۹ دلار است.

آدرس سفارت‌خانه صربستان در ایران کجاست؟

تهران، شهرک قدس، خیابان فلامک شمالی، کوچه چهارم، ساختمان شماره ۳

کد پستی: ۱۱۳۶۵۱۱۸

روزهای کاری: یکشنبه تا پنجشنبه

ساعات کاری: ۸:۳۰ صبح تا ۱۶:۳۰ بعدازظهر

شماره تماس: ۰۲۱۸۸۰۹۱۵۲۹

فکس: ۰۲۱۸۸۵۷۸۲۹۱

[تعداد: ۱    میانگین: ۵/۵]

مهاجرت به سوئیس از چه روش هایی امکان پذیر است؟

برای مهاجرت به سوئیس راه­ های زیادی وجود دارد مانند: مهاجرت به سوئیس از طریق ویزای تحصیلی، مهاجرت به سوئیس از طریق ازدواج، مهاجرت به سوئیس از طریق خرید ملک در سوئیس و سرمایه­ گذاری و… که به چند تا از مهم­ترین آن­ها می­پردازیم. انواع ویزای مهاجرت به سوئیس / مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی […]

نکات کلیدی پذیرش تحصیلی چیست؟

انتخاب کشور قدم اول در مسیر ادامه تحصیل در خارج از کشور برگزیدن کشور مناسب و درخور شرایط و روحیه دانشجو می باشد. آنچه هر دانشجو می‌بایستی قبل از انتخاب کشور موردنظر خود بداند شرایط تحصیلی، ریسک‌های احتمالی اخذ ویزای تحصیلی، قوانین کشور مقصد، آب‌وهوا، آینده شغلی، آداب و فرهنگ کشور مقصد (مانند پذیرش افراد […]

قوانین اقامت و تابعیت

اغلب ما به دفعات واژه ها و اصطلاحاتی همچون اقامت و تابعیت را از رسانه ها، دوستان و اشنایان و مردم کوچه بازار شنیده ایم. ولی آیا تا به حال به مفهوم اقامت و تابعیت فکر کرده ایم؟ ایا تا به حال در خصوص مبحث قوانین اقامت و تابعیت ایران مطالعه داشته ایم؟ ما شنیده ایم فلان کشور در قالب […]

ثبت دیدگاه

دیدگاه تان را در مورد این نوشته بنویسید. خوشحال خواهیم شد.


دیدگاه ها


شما اولین دیدگاه را برای ما ارسال کنید. حتما خوشحال خواهیم شد.