229 بازدید - منتشر شده در تاریخ: ۹۷/۰۹/۱۹ در ۹:۰۰ قبل از ظهر , آخرین بروزرسانی: ۹۹/۰۸/۰۸ در ۷:۰۰ قبل از ظهر
شما خواهید آموخت :
با وجود اینکه تمامی اعضای سازمان ملل، به جز ایالات متحده و مجارستان، در اواسط ماه جولای، بر معاهدهی جهانی امنیت مهاجران توافق کرده بودند، شاخص مهاجرپذیری نشان میدهد که عملی شدن استانداردهای جهانی مهاجرت در بسیاری از نقاط دنیا امکانپذیر نیست. مجارستان، از جملهی کشورهایی است که پایینترین امتیاز در شاخص مهاجرپذیری را دارد و با وجود توافق اولیه با این معاهده، در مدت زمان کوتاهی از آن خارج شد.
دلایل مهاجرپذیری بالای برخی کشورها
شاخص گالوپ به بررسی مهاجرپذیری مردم کشورهای مختلف، بر اساس افزایش ارتباط آنها با مهاجران پرداخته است. پرسشهای مطرحشده در این پژوهش به ارزیابی این مسئله میپردازد که آیا ساکنین کشورهای مختلف، زندگی مهاجران در کشورشان، همسایگی و یا ازدواج اعضای خانوادهیشان با آنان را مثبت تلقی میکنند؟ هر چقدر که امتیاز شاخص ساکنین یک کشور بالاتر باشد، مهاجرپذیری مردم آن کشور نیز بیشتر خواهد بود.
مجموع اعداد به دست آمده از پژوهش گالوپ، در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، اطلاعات بسیاری را در مورد پذیرش و یا عدم پذیرش مهاجران در ۱۴۰ کشور مختلف نشان میدهد. کشورهایی که در خط مقدم بحران مهاجرت در اروپا قرار داشتهاند، یا به طور خاص در کشورهایی که سابقهای طولانی در پذیرش ملتهای مختلف دارند، امتیاز مهاجرپذیری بسیار پایین است. همچنین این نتایج نشان میدهد که به طور کلی، افراد جوانتر، تحصیلکردهتر و شهرنشین، پذیرش بیشتری نسبت به مهاجران دارند. تقریبا در همهی کشورها، در صورتی که ساکنین، حداقل یک مهاجر را از نزدیک بشناسند، امتیاز مهاجرپذیری آنها بالاتر خواهد بود.
در مقیاس جهانی، اکثریت ساکنین کشورها (۵۴ درصد) زندگی مهاجران را در کشور خود مثبت میپندارند. حدود ۵۰ درصد از مردم دنیا اعتقاد دارند که زندگی یک مهاجر در همسایگیشان میتواند اتفاق خوبی باشد و ۴۴ درصد از این تعداد نیز نگرش مثبتی به ازدواج مهاجران با خویشاوندان نزدیک خود دارند.
نگاهی دقیقتر به نتایج این پژوهش نشان میدهد، اختلاف موجود در شاخص کشورهای مختلف به فاکتورهای مهمی، از جمله سنت و هنجارهای فرهنگی آن جامعه بستگی دارد. حدود ۱۹ درصد از کشورهایی که زندگی و ازدواج با مهاجران را مثبت تلقی میکنند، در حاشیهی خلیج فارس، آسیای مرکزی، آسیای جنوبی و آفریقای شمالی قرار دارند.
مهاجرپذیرترین کشورهای جهان
در مقیاس کشوری، ترکمنستان بالاترین امتیاز مهاجرپذیری را در میان کشورهای دنیا به خود اختصاص داده است. ۸۳ درصد از مردم ترکمنستان حضور مهاجران را در کشور خود مثبت تلقی میکنند و ۱۶ درصد از آنها نیز نظر مشابهی نسبت به ازدواج خویشاوندان خود با مهاجران دارند. این پدیده نشان میدهد که مردم ترکمنستان نسبت به بیگانگانی که با خود فرصتهای شغلی به ارمغان میآورند و همچنین نسبت به ازدواجهای غیرقومی نگرش مثبتی نشان میدهند.
امارات متحدهی عربی، بعد از ترکمنستان در جایگاه دوم کشورهای مهاجرپذیر قرار دارد. در حالی که امتیاز مهاجرپذیری این کشور ۴۸ است، دولت امارات همواره مردان اماراتی را تشویق به ازدواج با زنان اماراتی میکند و در همین راستا مبالغی را بعنوان کمکهزینهی ازدواج در اختیار آنان قرار میدهد. با توجه به آماری که دولت امارات منتشر کرده است، بیش از ۶۱ هزار نفر از مردم این کشور، تا ۴.۳ میلیارد درهم، مبالغی را بعنوان کمکهزینهی ازدواج دریافت کردهاند. ساکنین امارات و دیگر کشورهای حاشیهی خلیج فارس و به طور کل کشورهای اسلامی، به منظور دریافت اجازههای قانونی برای ازدواج با مهاجران، معمولا باید مراحلی را پشت سر بگذارند.
کانادا کشوری ایدئال برای مهاجرت
همانطور که میدانید کانادا دومین کشور پهناور جهان میباشد که به نسبت آن جمعیت پایینی دارد؛ لذا به دلیل گستردگی منابع و رشد و پیشرفت همگام با سایر کشورها، امکان ورود افراد واجد شرایط که بعدها بتوانند نقشی در رشد آن در تمامی عرصهها داشته باشند، فراهم کرده است. در حال حاضر ۳۸ درصد از جمعیت کانادا را مهاجران تشکیل دادهاند. مهاجرت به کانادا بهخصوص از روشهای کاری و سرمایهگذاری با موفقیت زیادی برای اتباع خارجی همراه خواهد بود.
سوئد مهاجرپذیرترین کشور اروپایی
سوئد بهعنوان بزرگترین و پرجمعیتترین کشور در حوزه اسکاندیناوی، شمار بالایی از مهاجران را نسبت به سایر کشورهای اروپایی در خود جای داده است، بهطوریکه حدود ۱۰ درصد از جمعیت تقریباً ۱۰ میلیونی آن را مهاجران خارجی از سراسر جهان تشکیل دادهاند.
سوئد به دلیل اقتصاد قدرتمند و شرایط رفاهی ایدئال همواره با تبیین برنامههای مهاجرتی متعدد، امکان اخذ اقامت را برای افراد فراهم ساخته است.